چگونگی تولید کاشی و سرامیک

چگونگی تولید کاشی و سرامیک

از دیوار پوش ها و کفپوش های زیبا و مورد استفاده در خانه ها می توان کاشی و سرامیک را نام برد که با توجه به استفاده ی بسیار زیاد از کاشی و سرامیک توسط سازندگان و طراحان شاید جالب باشد که با طریقه ی تولید این محصولات ساختمانی بیشتر آشنا شوید  .

فرآیند تولید کاشی و سرامیک بسیار شبیه به هم می باشد و هر کدام دارای سه مرحله  می باشد که عبارت اند از :

  • آماده سازی مواد
  • شکل دهی
  • پخت

در اینجا به توضیح مرحله به مرحله ی فرآیند تولید کاشی و سرامیک پرداخته ایم .

مرحله اول آماده ­سازی مواد

در این مرحله یعنی مرحله ی نخستین مواد اولیه ای برای ساخت بدنه ی کاشی باید فراهم شود که تعداد مراحل این بخش بستگی به صنعت آن کارخانه و نوع سفارش دارد که چقدر طول می کشد .

بعد از این مرحله یعنی فراهم کردن مواد اولیه وقت وزن کردن آن ها و تعیین کردن میزانی که بر طبق فرمول یباید باهم مخلوط بشند رسیده است که کاری بسیار حساس  است و افرادی که در این مرحله از کار هستند باید دقت لازم را داشته باشند . عمل خرد کردن سنگها (مواد اولیه) به وسیله انواع سنگ­شکنها و خردکننده­ های فکی، غلطکی، چرخشی، چکشی و دوار انجام می­گیرد که خود این مرحله به دو قسمت  تر و خشک تبدیل می شود که مواد اولیه بعد از پودر شدن به روش خشک داخل آسیاب می روند و کاملا پودر می شوند اما روش تر قبل از پودر شدن با مقداری آب آسیاب می شود و به شکل دوغ آب یا محلول مورد استفاده قرار می گیرد  و پس از آنکه کلیه مواد به خوبی تبدیل به پودر شدند مرحله ی اول فرآیند تولید کاشی و سرامیک پایان میابد .

مرحله دوم شکل­ دهی

بعد از مرحله اول باید به اصطلاح مواد بیسکوییت شوند حالا بیسکوییت یعنی چه ؟ مواد اولیه ای که به شکل پودر درآمده بودند در این مرحله بر زیر دستگاه های پرس به تبدیل به بدنه کاشی می شوند که اصطلاحا می گویند به شکل بیسکوییت در آمده است . که بر اساس جداسازی ای که در مرحله اولبرای پودر های خشک و تر انجام دادیم در این جا هم پرس به دو بخش پر خشک و پرس تر تقسیم می شود .

نکته : مرحله ی روش پرس کردن پودر ها یا به اصطلاح بیسکوییت کردن آن ها برای کاشی و سرامیک های طرح ساده بیشتر استفاده می شود .

مرحله سوم پخت

مرحله آخر به گونه ای مهم ترین مرحله ی ساخت کاشی می باشد که پخت بدنه و پخت لعاب باید به خوبی و با دقت انجام گیرد که مراحل پخت در جا های مختلف به تک پخت ، دو پخت و سه پخت مورد استفاده قرار گیرد که بیشترین استفاده در ایران از دوپخت می باشد.

دیدگاه خود را وارد کنید.