طراحی داخلی وتقسیم فضای آشپزخانه به شیوه مدرن

طراحی داخلی وتقسیم فضای آشپزخانه به شیوه مدرن

بنابر شیوه ی سنتی چیدمان آشپزخانه معمولا بر اساس یخچال و اجاق گاز و سینک طراحی می شود که برای آشپزخانه های مدرن امروزی خیلی مناسب نیست چرا که وسایل آشپزخانه های امروزی بیشتر از اینها می باشد

حوزه ها در آشپزخانه، موقعیت های کاری جدا درون یک فضا هستند که هرکدام به فعالیت یا کاری متفاوت اختصاص دارد. حوزه های اصلی شامل حوزه هایی برای آماده کردن غذا، پخت و پز و شستشو می شود.
بر اساس فضا و ترجیحات شما، حوزه های اضافی نیز می توانند در نظر گرفته شوند. مثلا می توانید فضایی برای سرو غذا و غذاخوری در نظر بگیرید، جایی که فضای خوردن از فضای پخت و پز جدا است. شما حتی می توانید محلی مخصوص حیوانات خانگی خود داشته باشید.
هدف از ایجاد حوزه های مختلف در آشپزخانه، حداکثر استفاده از فضا و کاربری آسان در کنار ظاهری جذاب است.

طراحی داخلی وتقسیم فضای آشپزخانه به شیوه مدرن 1

فضای آماده سازی غذا در دکوراسیون آشپزخانه

حوزه ی آماده سازی غذا بسیار مهم است، زیرا این حوزه فضایی است که ما حدود ۷۰ درصد زمانی را که از آشپزخانه استفاده می کنیم، در آن به سر می بریم. این فضا باید دارای سطح کار کافی برای کارهای روزانه نظیر خرد کردن، پوست کندن، مخلوط کردن، تهیه ی ساندویچ و غیره باشد.
کابینت های نگهداری وسایل و یخچال فریزر باید نزدیک فضای آماده سازی باشند تا دسترسی به مواد لازم، وسایل و قابلمه ها آسان باشد. به همین صورت سطل زباله و سطل مواد بازیافتی نیز باید درون فضای آماده سازی قرار گیرند تا بتوانید به آسانی پوست های مواد غذایی و زباله های بسته بندی ها را بدون طی کردن مسیر زیاد و آلوده کردن احتمالی کف آشپزخانه، درون آن ها بریزید.

فضای پخت و پز در طراحی داخلی آشپزخانه

حوزه ی پخت و پز به طور معمول شامل فر ها، اجاق گاز، گرم کننده ها و هر لوازم خانگی مربوط به فرآیند پخت می شود. به طور ایده آل، حوزه ی پخت باید در کنار حوزه ی آماده سازی یا مقابل آن قرار گیرد.
شما باید قادر باشید به آسانی غذای آماده ی پخت را از روی سطح کار آماده سازی به درون ماهی تابه یا فر منتقل کنید. این بدان معناست که برای انتقال غذای پخته شده و داغ از فر و اجاق گاز به سطح کانتر نیز مجبور نباشید مسافت زیادی را طی کنید.

جزیره آشپزخانه

اگر حوزه ی پخت و پز مقابل حوزه ی آماده سازی قرار دارد، به طور مثال در طرح جزیره ی آشپزخانه، اجاق گاز و سینک نباید دقیقا روبروی یکدیگر قرار گیرند. این یعنی شما با اندکی زاویه از سینک به سمت گاز می روید.
این نوع چیدمان نه تنها کاراتر بلکه امن تر است. وقتی برای آبکش کردن برنج یا هر چیز دیگری از سمت اجاق گاز به سمت سینک می چرخید، این مسیر کج باعث کاهش احتمال تصادف شما با اشخاص دیگر در آشپزخانه و جلوگیری از سوختگی می شود.

فضای تمیزکاری در طراحی داخلی آشپزخانه

حوزه ی شستشو معمولا شامل سینک و ماشین ظرفشویی می شود. حدود ۲۰ درصد از زمان ما در آشپزخانه به پاکسازی بعد از  کارها می گذرد. از آنجایی که این کار اصلا جذاب نیست، بهتر است یک برنامه ی کارا برای آن داشته باشیم تا همه چیز به سرعت جمع و جور شود و بتوانیم هرچه زودتر به استراحت مان برسیم.
حوزه ی شستشوی شما به طور ایده آل باید از حوزه های پخت و آماده سازی جدا باشد و در عین حال سطل های زباله و مواد بازیافتی باید نزدیک سینک و ماشین ظرفشویی باشند تا پاک کردن، شستن و حمل ظروف راحت باشد. به همین صورت کابینت های دیواری نیز باید در دسترس باشند تا خالی کردن ماشین ظرفشویی پر از فنجان، بشقاب و ظروف شیشه ای آسان گردد.

طراحی داخلی وتقسیم فضای آشپزخانه به شیوه مدرن 2

طراحی آشپزخانه ی شما باید به گونه ای باشد که از این سو و آن سو رفتن شما در فضا در حالی که دست هایتان پر است، جلوگیری کند و به کارهایتان سرعت بخشد. ضمن اینکه با یک طراحی خوب، امنیت در فضا برقرار می شود و از برخوردها و شکستگی ها جلوگیری خواهد شد.

برنامه ریزی فضاهای آشپزخانه

در طول فرآیند برنامه ریزی فضایی اولیه برای آشپزخانه تان با طراح آن درباره ی اینکه چه می خواهید صحبت کنید. طراح فضاها را برای ایجاد بهترین طرح متناسب با خواسته ی شما تعیین می کند و یک جریان منظم و آرام از یک حوزه به حوزه ی دیگر ایجاد می نماید.
به طور ایده آل حوزه ها در آشپزخانه به ترتیب زیر نظام می یابند:

  • یخچال فریزر
  • فضای کار و حوزه ی آماده سازی
  • حوزه ی پخت و پز
  • حوزه ی سرو غذا یا میز غذاخوری
  • حوزه ی شستشو

هم پوشانی فضاها در دکوراسیون آشپزخانه

هم پوشانی حوزه ها معمولا زمانی اتفاق می افتد که فضا محدود باشد. برای مثال هم پوشانی حوزه ی آماده سازی و حوزه ی پخت و پز شامل سطح کار در دو سمت اجاق گاز یا فر می شود.
با این وجود باید از هم پوشانی بعضی از حوزه ها تا جایی که ممکن است خودداری شود که مثلا هم پوشانی حوزه های شستشو و آماده سازی یکی از آن ها است.
فرض کنید می خواهید دسر بعد از وعده ی اصلی را آماده کنید و یخچال شما در حوزه ی شستشو قرار دارد. اگر شخصی مشغول شستن ظرف ها یا کار با ماشین ظرفشویی باشد، احتمالا مزاحم کار یکدیگر خواهید بود. ضمنا این هم پوشانی از نظر تداخل ظرف های کثیف با ظرف های تمیزی که برای آماده کردن غذا استفاده می کنید، مناسب نیست.
اگر فضای آشپزخانه ی شما کوچک است و از این هم پوشانی گریزی نیست، بهتر است سینک، حوزه ی آماده سازی را از حوزه ی شستشو جدا کند. البته حواس تان به انتخاب سینک مناسب برای دکوراسیون آشپزخانه تان باشد.

شکستن قانون ها در طراحی داخلی آشپزخانه

درست مانند قضیه ی هم پوشانی حوزه ها، شما لازم نیست حتما از قوانینی که در بالا گفته شد پیروی کنید، گرچه تفاوت زیادی ایجاد نمی کند. برای مثال یخچال فریزر می تواند توسط حوزه ی پخت از حوزه ی آماده سازی جدا شود .

در نهایت، این آشپزخانه ی شما است و تصمیم گیری برای چیدمان حوزه های مختلف آن بستگی به خودتان دارد. پس از اینکه خواسته ی خود را با طراح تان در میان بگذارید، نترسید.

دیدگاه خود را وارد کنید.